Nieuws >  Soeplepelactie

Soeplepelactie

Soeplepelactie Diaconie Gereformeerde Kerk Almkerk.

Soeplepelactie

De maaltijd is vaak de centrale ontmoetingsplek thuis. Hèt moment waar je elkaar dagelijks onder ogen komt, waar je bijpraat, ervaringen deelt, plannen en afspraken maakt en samen op krachten komt. Van de gemeenten uit de Nieuwtestamentische tijd lezen we dat het samen eten daar een vast onderdeel van hun bijeenkomsten was, wekelijks, soms zelfs dagelijks. In onze kerk herinnert vooral/alleen de viering van het Heilig Avondmaal aan die belangrijke rol van de maaltijd.

Op startzondag wil onze diaconie starten met de soeplepelactie, in het kader van het jaarthema; "Goede buren". Er worden dan 4 soeplepels in omloop gebracht. Degene die de soeplepel krijgt, nodigt iemand, een echtpaar, of een gezin uit om een soepmaaltijd mee te houden. Nu is het natuurlijk heel gemakkelijk om iemand uit te nodigen die u al goed kent, maar wij dagen u uit om iemand uit te nodigen die u nog niet zo goed kent, bijvoorbeeld iemand die altijd voor u in de kerk zit en waar u nog nooit echt mee gesproken heeft, of dat nieuwe echtpaar dat bij u in de straat is komen wonen. Of die alleenstaande meneer die u altijd zo vriendelijk groet. Kortom; Wij willen u uit uw comfort-zone halen J. Het maakt overigens niet uit of de genodigde(n) wel of geen lid is/zijn van onze kerk.

U hoeft geen chefkok te zijn! Tomaten/groente, of een allegaartje-soep, met of zonder ballen, met vermicelli en/of croutons, met of zonder brood, dat maakt niet uit, als de sfeer maar niet 'snert' is!

Het is de bedoeling dat de soeplepels op de zondagochtend bij het koffiedrinken na de kerkdienst weer worden meegenomen om weer te worden uitgedeeld.  Als het al eerder lukt, om hem door te geven, laat u dat dan weten? U heeft dus ongeveer een maand om iemand uit te nodigen en af te spreken, dat moet toch zeker lukken?!

Bij de soeplepel zit een schriftje, daarin màg u (het mòet niet) over uw ervaringen schrijven, of uw allerlekkerste soep-recept noteren, of dat hele mooie gedicht of gebed in schrijven waar u de maaltijd mee begonnen bent of afgesloten hebt. Wellicht dat er daaruit wat stukjes in de Kerkwijzer worden gezet het komende jaar. We hopen op veel leuke reacties en bijzondere ontmoetingen.

We willen wèl graag overzicht houden waar de soeplepels zich bevinden, geeft u het a.u.b. door aan Wilma Jongkind, tel. 304654 /secr.diaconie.gka@gmail.com

Alvast hartelijk bedankt!