Nieuws >  Dorpsnetwerk Almkerk

Dorpsnetwerk Almkerk

In Almkerk en Uppel is omkijken naar en zorgen voor elkaar gelukkig nog heel gewoon. Toch merken we ook hier dat het soms moeilijk is om praktische hulp voor een kleine klus te vinden.

Daarom hebben de Dorpsraad Almkerk, de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en onze Gereformeerde Kerk de handen ineen geslagen en samen het Dorpsnetwerk Almkerk opgezet.

Hoe werkt het?
Inwoners van Almkerk en Uppel kunnen zich bij het dorpsnetwerk aanmelden als hulpvrager of als hulpbieder. Hulpbieders die zich aanmelden komen op een lijst. Deze lijst is alleen bij de coördinatoren van het dorpsnetwerk bekend. Bij een hulpvraag wordt een hulpbieder door één van de coördinatoren benaderd. De hulpbieder kan de hulptaak aanvaarden, maar kan ook 'nee' zeggen als het niet uitkomt. Hulpvragers bellen, appen of mailen het dorpsnetwerk. De coördinator zoekt dan een beschikbare hulpbieder. Als de hulpvraag buiten de mogelijkheden van het dorpsnetwerk valt, dan zal de coördinator de hulpvrager adviseren een professionele hulpbieder te raadplegen.

Ook worden maatschappelijk werk, thuiszorginstellingen en het wijkteam van de gemeente betrokken bij het netwerk. Zij kunnen het netwerk inschakelen wanneer er hulpvragen zijn die buiten hun werkzaamheden vallen.

Voor meer informatie klikt u op onderstaande foto.

DWNA