Agenda >  Requiemconcert Tourdion

zaterdag 3 november 2012

Requiemconcert Tourdion

Beste muziekliefhebber,

Het Requiem van Gabriel Fauré maakt al vrienden sinds 1890. Critici vonden het te blijmoedig.  Ik heb het nergens voor gecomponeerd... gewoon voor het plezier!", zei de componist er zelf over. Intens plezier is te horen in het beroemde Libera me zoals in de andere ontroerende delen.

Kamerkoor Tourdion Waalwijk onder leiding van Rick Muselaers voert het Requiem uit samen met vier instrumentalisten en twee vocale solisten. Daarnaast staan er a capella werken op het concertprogramma: Quatre motets sur des thèmes grégoriens van Maurice Duruflé en Funeral Ikos van John Tavener.

Uitvoeringen: om 20.00 uur op woensdag 31 oktober in de Wijkgemeente Ambrosiuskerk, Ambrosiusweg 25, 5142 AA Waalwijk en op zaterdag 3 november in de Gereformeerde Kerk, Voorstraat 16, 4286 AL Almkerk.

De Requiemconcerten duren ruim een uur. Na afloop is ter plekke koffie of thee verkrijgbaar. De concertlocaties zijn goed toegankelijk voor minder validen en er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Entree: € 15 (tot 18 jr € 7,50). Kaarten zijn te reserveren via onze website www.tourdionwaalwijk.nl  of telefonisch bij onze penningmeester 0416-563360. Ze zijn ook aan de kerk verkrijgbaar. Als u in 2012 Vriend van Tourdion bent (of wordt), kunt u een gratis entree reserveren.

Mooie muziek leidt zo vaak onze gedachten naar iemand die we missen. Misschien heeft u met verlies te maken. Misschien wilt u fijne dingen herdenken die u deelde. Misschien wilt u aan iets of iemand uw stille aandacht schenken. Aan onze concertbezoekers en mede-uitvoerenden bieden we de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. De kaarsen liggen voor u klaar. Als u wilt, kunt u er vrij gebruik van maken. Een half uur voor aanvang  van de Requiemconcerten zijn de kerken open.

We heten u graag welkom bij een van onze twee concerten!

Kamerkoor Tourdion Waalwijk
www.tourdionwaalwijk.nl