Agenda >  Orgelconcert

zaterdag 15 oktober 2011

Orgelconcert W. Seifen

DSC_8742DSC_8744DSC_8756

Zaterdag 15 oktober a.s. zal de Duitse meesterorganist Wolfgang Seifen naar Almkerk komen om in onze kerk een improvisatieconcert te geven. Het is de derde keer dat hij ons orgel zal bespelen. Evenals de vorige keren zal zijn programma bestaan uit improvisaties over liederen uit ons Liedboek, alsmede improvisaties over enkele klassieke thema's.  Het concert wordt besloten  met samenzang.

Wolfgang Seifen is wereldwijd aktief als organist en leraar.  Aan de Universität der Künste in Berlijn is hij als professor voor liturgisch orgelspel  en improvisatie verbonden, terwijl hij in dezelfde stad  hoofdorganist van de Kaiser Wilhelm-Gedächtniskirche is.

Verder is hij aktief als jurylid bij diverse orgelconcoursen over de hele wereld en componeert hij werken voor koor, orgel en orkest.  Tijdens dit concert zijn de verrichtingen van Wolfgang Seifen te volgen op een beeldscherm in de kerk. Kom dus zeker luisteren en kijken. Het is zeer de moeite waard om deze meester op het orgel aan het werk te zien en te horen.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree is  € 10,00.

Na het concert is er gelegenheid om koffie te drinken in d'Ontmoeting.

Voor inlichtingen: adadekker@hetnet.nl of bellen 0183401469.