Agenda >  CD-PRESENTATIECONCERT

vrijdag 30 september 2016

CD-Presentatieconcert

CD-PRESENTATIECONCERT JAN ROZENDAAL & RENS DE WINTER

Op vrijdagavond 30 september zullen Jan Rozendaal en Rens de Winter een instrumentaal concert verzorgen op orgel en piano in de Hervormde Kerk "De Burg" te Aalburg (Wijk en Aalburg). Tijdens het concert wordt de nieuwe cd 'Grazioso' gepresenteerd, welke zij onlangs hebben opgenomen. Het concert bestaat uit een mix van geestelijke, klassieke en populaire muziek met bekende en mindere bekende stukken. Ook spelen de beide heren twee improvisaties over bekende thema's. Het zal een gevarieerde avond worden voor jong en oud.

Rens de Winter (1995) begon op 10-jarige leeftijd met orgellessen bij Jan van Leeuwen in Sliedrecht. Later kwamen daar ook pianolessen bij. Tot op heden volgt hij zijn piano- en orgellessen bij Leo Terlouw in Papendrecht.

Hij werkt regelmatig mee aan concerten en wordt met regelmaat gevraagd om koren in instrumentalisten te begeleiden. Rens heeft meegewerkt aan meer dan 10 cd-opnamen. Vanaf september 2016 studeert hij aan de Schumann Akademie te Utrecht.

Jan Rozendaal (1984) kreeg orgellessen van o.a. Arjan Versluis, Jan Bonefaas, Peter Eilander en Everhard Zwart. Momenteel studeert hij bij Bas de Vroome in Delft. In 2005, 2007 en 2008 was hij winnaar van het Feike Asma-concours. Hij is vaste begeleider van zes koren en wordt daarnaast regelmatig als gastbegeleider gevraagd. Als kerkorganist is hij verbonden aan drie kerkelijke gemeenten. Hij is op diverse cd's te beluisteren, met zowel koorzang als orgelspel. Voor meer informatie zie www.janrozendaal.nl.

Het concert begint om 20:00 uur, de deuren gaan open om 19:30 uur. Adres: Oude Kerkstraat 19a te Wijk en Aalburg. Entree € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar gratis. Na afloop is de nieuwe cd verkrijgbaar aan de cd-tafel.